Restaurants in Rotterdam

Rotterdam ken veel horecabedrijven en de laatste jaar zijn er een hele hoop bij gekomen. Mensen in Rotterdam gaan steeds meer buiten de deur eten, omdat ze meer geld hebben en steeds minder tijd hebben om te koken. Het is voor de horecaondernemers daarom belangrijk om goede kwaliteit te leveren. Dat houdt in goede service, lekker eten en gezondheid.

Je hoeft in deze tijd maar iets verkeerds te doen en je staat online met een slechte review. Daarnaast is veiligheid in de keuken erg belangrijk. Je moet voorkomen dat gasten ziek worden van je eten. Zo moet elke restaurant aan regels voldoend die de overheid heeft samengesteld. Koks moeten in bescherming genomen worden met het aantal uren wat ze per dag werken. Overwerken vergroot de kans op fouten alleen maar.

Service

Het is erg belangrijk om je klanten goed in het zonnetje te zetten. Het gaat vaak om een bepaalde beleving die klanten mee kunnen krijgen wanneer ze in je restaurant komen eten. Ze willen graag goed geholpen worden en vriendelijke bediening krijgen. Onvriendelijke personeel staat ook boven aan in de klachtenlijst van restaurants. Ze irriteren zich vaak aan onbeleefde obers en trage bediening. Veel restauranteigenaren nemen vaak personeel aan en laten ze werken, zonder dat ze tijdens het werk in de gaten worden gehouden op hun functioneren. Het zijn ook vaak mensen die het als werk doen naast hun opleiding. Nadeel hiervan is dat het geen medewerkers zijn met passie voor hun vak. Ze doen het omdat het hun wat extra geld oplevert. Ze werken op een hele andere manier als iemand die echt voor het vak ober heeft geschoold.

Lekker eten

Je ziet het steeds meer op straat verschijnen speciaal zaken. Zo heb je speciale restaurants die alleen maar tosti’s aanbieden of hamburgers verkopen. Dit geeft een uniek ervaring aan eten. Doordat restaurants zich gaan specialiseren in bepaalde voeding zal de kwaliteit van het eten een stuk hoger liggen omdat ze niet meer hoeven te focussen op 20 verschillende soort gerechten. Doordat er steeds meer speciaal zaken zijn is er ook steeds meer specifieke apparatuur nodig. Zo heb je restaurant stookovens nodig voor gerookte vlees, horeca vleessnijmachine voor pulled pork en tosti-ijzers voor de speciaal zaak tosti.

Gezondheid

Over het algemeen is het bekend dat buiten de deur eten een stuk ongezonder is. Dat in een tijd waar mensen steeds bewuster bezig zijn met hun gezondheid. Gelukkig spelen daar ook veel bedrijven op in. Zo heeft Mcdonald hun kcal per product vermeld op elke verpakking, om mensen bewust te maken wat ze naar binnen krijgen.