Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord heeft van het College van Burgemeester en Wethouders de toezegging gekregen dat Boulevard Zuid als eerstvolgende project cameratoezicht krijgt. De huidige uitkijkruimte had namelijk geen plek voor meer projecten, maar vanaf 1 januari is een nieuwe uitkijkruimte operationeel.

Het dagelijks bestuur is erg blij met deze toezegging. Feijenoord gaat met alle betrokken partijen zorgen voor een spoedige invoering ervan per 1 januari. Voorzitter Wim Straasheijm: ”In de afgelopen periode hebben wij meerdere malen bij het College aangedrongen op de invoering van cameratoezicht op de Boulevard Zuid. We hebben al vele andere maatregelen op het gebied van veiligheid genomen, maar 24-uurs toezicht onbrak nog. Terwijl dat een maatregel is die helaas hard nodig is. In de afgelopen periode hebben we meerdere incidenten gehad en cameratoezicht brengt hier hopelijk een positieve verandering in.”

Boulevardfonds
Eerder al lanceerde het dagelijks bestuur het idee van een Boulevardfonds. Het fonds, dat zou moeten bestaan uitde opbrengsten van de OZB van de winkeliers, samen met de bedragen die gemeente en deelgemeente nu extra investeren in de Boulevard Zuid, zou besteed moeten worden aan een schone, veilige en aantrekkelijke Boulevard Zuid. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is positief over het idee en gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn binnen de regeling van de kansenzones.