bewakingscamera

bewakingscamera
Veel bedrijven in onze huidige maatschappij hebben last van inbraak en/of vernielingen van bedrijfspanden. Als gevolg daarvan nemen ondernemers allerlei maatregelen om de kans op inbraak in hun bedrijfspand kleiner te maken. Dat kost in sommige gevallen veel geld, maar in veel gevallen is het een noodzakelijk kwaad.

Bewaking door honden

Wat je veel ziet bij bouwterreinen waar bijvoorbeeld dure gereedschappen en machines op het terrein aanwezig zijn, is bewaking met behulp van honden. In veel gevallen worden rottweilers en herdershonden als bewakingshonden ingezet. Ook door boeren worden vaak honden ingezet om het erf te bewaken tegen inbrekers en ongewenst gezelschap. Dat is ook wel logisch, want honden kunnen uitstekende bewakers zijn die hun territorium

Hekken plaatsen

Wat veel gebruikt wordt om bedrijfspanden en terreinen is het gebruik van hekken en andere vormen van afrastering. Bij autobedrijven zie je bijvoorbeeld hoge hekken met een zware, beveiligde toegangspoort zodat dieven in de nacht niet met nieuwe auto’s het terrein af kunnen rijden. En veel bedrijven gebruiken hekken met bij de poort beveiligingspersoneel om ongewenste gasten tegen te houden. Bij de poort wordt er dan in veel gevallen om een pasje of legitimatiebewijs gevraagd om zodoende precies te weten wie er naar binnen gaat.

Beveiligingspersoneel

Beveiligingspersoneel wordt ook veelvuldig ingezet om panden te bewaken en te beveiligen. Het voordeel van het inzetten van mensen is dat ze adequaat kunnen reageren als er ze iets verdachts zien. Bovendien kunnen ze rondes rond het gebouw en over het terrein lopen om zo het bedrijfspand of fabrieksterrein goed te kunnen controleren op de aanwezigheid van ongenode gasten.

Bewakingscamera’s

Waar ook zeer veel gebruik van wordt gemaakt, is het inzetten van een bewakingscamera om bedrijfsterreinen en bedrijfspanden te bewaken. Het grote voordeel van beveiligingscamera’s is dat ze dieven behoorlijk afschrikken omdat ze kunnen worden opgenomen op beeld. In veel gevallen helpt dat enorm in de opsporing en wordt dus de pakkans aanzienlijk vergroot. De bewakingsvideo’s kunnen worden teruggekeken om te kijken of er verdachte figuren of andere zaken op te zien zijn, mocht er geconstateerd zijn dat er is ingebroken en/of er vernielingen zijn aangebracht.
Meestal zie je een combinatie van bovenstaande methoden om het beveiligen en bewaken van huizen, bedrijven of andere percelen zo optimaal mogelijk te regelen. Er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan al die bewakingsmiddelen om bedrijfspanden en terreinen te bewaken, maar als er zeer kostbare zaken aanwezig zijn weegt dat niet op tegen het verlies dat kan worden geleden door vandalisme en/of diefstal van bedrijfsgoederen.